مراحل ازدواج در ترکیه و قوانین آن
مراحل ازدواج در ترکیه و قانون ازدواج در ترکیه موضوع این ساعت آریا گروپ میباشد,با در نظر گرفتن آمار مهاجرت در سالهای اخیر، شاهد افزایش آن به ویژه در نزد ایرانیان هستیم. مهاجرت می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در این مقاله به بررسی مهاجرت از طریق ازدواج در ترکیه می پردازیم.
ازدواج در ترکیه مسئله ای است که سر منشا آن را می توان در این دانست که به هر دلیل یکی از زوجین یا هر دو، قادر به زندگی در کشور خود نیستند و با توجه به ویژگی سند ازدواج ترکیه که دین و مذهب زوجین در آن دخیل نبوده، سند بین المللی ازدواج در ترکیه از سمت کشورهای غربی نظیر اروپا، امریکا و کانادا به رسمیت شناخته می شود و از این طریق متقاضیان ازدواج در ترکیه می توانند از این کشورها درخواست اقامت کنند.
در ادامه به بررسی موارد زیر می پردازیم :
- ثبت ازدواج در ترکیه
- شرایط و قوانین ازدواج در ترکیه
- ازدواج دو تبعه خارجی با ملیت یکسان در ترکیه
- ازدواج بین دو ملیت مختلف
- ازدواج بین شهروند ترک و تبعه خارجی
- مراحل ثبت ازدواج در ترکیه
- آشنایی با آداب و رسوم رایج ازدواج در ترکیه
ثبت ازدواج در ترکیه
ازدواج بین المللی در ترکیه اخیرا مورد استقبال اتباع خارجی به خصوص ایرانیان قرار گرفته است که از دلایل آن می توان به نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی ترکیه به ایران، امکان سفر به ترکیه بدون ویزا، آسان و سریع بودن مراحل ازدواج در ترکیه اشاره کرد.
در مراحل ازدواج در ترکیه مطابق با قوانین و آیین های مصوب، توسط مقامات ترکیه بین یک تبعه ترک و یک خارجی و یا بین دو خارجی با ملیت های مختلف قابل انجام است، علاوه بر این امکان ثبت ازدواج درترکیه برای افراد بدون تابعیت و حتی پناهنده نیز میسر می باشد. ثبت ازدواج رسمی در ترکیه از طریق شهرداری ها قابل انجام بوده و زوجین پس از تهیه مدارک مورد نیاز با مراجعه به دفاتر ازدواج زیر نظر شهرداری ها، نسبت به شروع مراحل آن اقدام نموده و پس از آن وقت مناسبی برای ثبت ازدواج از سمت مامورین ازدواج تعیین می شود.
شرایط و قوانین ازدواج در ترکیه
- سن قانونی ازدواج در ترکیه حداقل 18 سال می باشد و متقاضیانی که زیر هجده سال داشته باشند قادر به ثبت ازدواج خود نخواهند بود و با توجه به وضع قوانین محدود کننده برای حمایت از کودکان ازدواج زیر سن قانونی جرم محسوب شده و دستگاه قضایی با متخلفان آن به شدت برخورد خواهد کرد.
- برخورداری از توانایی ذهنی و روانی کامل
- ارائه برگه تجرد مبنی بر اثبات مجرد بودن زوجین
بر اساس قانون مدنی ترکیه چند همسری و ازدواج مجدد فرد متاهل جایز نیست و جرم محسوب می شود و برای ازدواج مجدد، فرد بایستی مجرد باشد که این امر علاوه بر شهروندان ترکیه برای تمام اتباع خارجی و پناهندگان متقاضی ازدواج در ترکیه صادق است.
- با توجه به محدودیت 300 روزه برای بانوانی که طلاق گرفته اند یا همسرشان فوت شده و یا به هر دلیلی توسط دادگاه عقد آن ها باطل شده، در صورتی که قصد ازدواج مجدد در ترکیه را داشته باشند، با اثبات عدم بارداری خود از طریق ارائه گزارش پزشکی، دوره انتظار 300 روزه آن ها حذف می شود.
ازدواج دو تبعه خارجی با ملیت یکسان در ترکیه
اتباع خارجی با تابعیت یکسان می توانند در ترکیه ازدواج کنند. ازدواج آن ها توسط مقامات ترکیه یا سفارتخانه و کنسولگری کشورشان در ترکیه و تنها با شرط اثبات وضعیت تاهل و با ارائه برگه تجرد انجام می شود. برگه اثبات تجرد را میتوان از وزارت امور خارجه ایران و یا کنسولگری ایران در ترکیه دریافت کرد.
ازدواج بین دو ملیت مختلف
با امکان ازدواج اتباع خارجی با ملیت های مختلف می توان به این موضوع پی برد که هیچ نوع محدودیتی در ترکیه برای ازدواج خارجیان واجد شرایط وجود ندارد.
چنانچه تابعیت طرفین متفاوت از هم باشد و هیچ یک شهروند ترکیه نباشند ازدواج آنها بایستی توسط مقامات ترکیه انجام شود. زوجین پس از ارائه مدارکی از سمت مقامات کشورشان نسبت به احراز صلاحیت ازدواج خود اقدام می نمایند.
ازدواج بین شهروند ترکیه و تبعه خارجی
چنانچه یکی از طرفین شهروند ترک و دیگری تبعه خارجی باشد ازدواج آن ها بایستی توسط یک مقام رسمی ترکیه انجام شود و فرد خارجی با ارائه مدارک لازم از جمله مجوز ازدواج و برگه تجرد از کنسولگری کشور خود در ترکیه صلاحیت ازدواج خود را اثبات می نماید. این ازدواج به شرط واقعی بودن و تداوم دوره ازدواج پس از گذشت 3 تا 5 سال به اخذ شهروندی ترکیه از طریق ازدواج با شخص ترک منجر خواهد شد.
در مراحل ازدواج در ترکیه و ازدواج اتباع خارجی در ترکیه اکثر زوجین تسلط به زبان ترکی ندارند و می توانند روز عقد مترجم رسمی صاحب امضا در ترکیه به همراه داشته باشند . برای آشنایی با جزییات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم مقاله مترجم رسمی در ترکیه را مطالعه بفرمایید.
مراحل ثبت ازدواج در ترکیه
در صورتی که دو ایرانی قصد ازدواج در ترکیه را داشته باشند، اجرای مراحل زیر و تهیه مدارک مورد اشاره ضرورت دارد.
- مراجعه به کنسولگری ایران در ترکیه و واریز هزینه اعلام شده جهت دریافت برگه تجرد . برای بانوان ایرانی که قبلا سابقه ازدواج نداشته اند باید اجازه محضری پدر و یا قیم قانونی خود را به کنسولگری ایران ارائه نمایند و در صورت فوت پدر نیز ارائه گواهی فوت الزامی می باشد.
برای درخواست برگه تجرد ارائه مدارکی مانند اصل شناسنامه، اصل گذرنامه(پاسپورت)، 4 تا 6 قطعه عکس (از این تعداد 2 قطعه عکس با حجاب کامل جهت ارائه به کنسولگری ایران) الزامی می باشد.
- اخذ تاییدیه مدارک ازدواج و برگه تجرد از وزارت امور خارجه ایران
- انجام آزمایشات پزشکی و ارائه گواهی سلامت که نشان دهنده عدم ابتلای طرفین به بیماری های ارثی و ژنتیکی می باشد.
- ترجمه تمام مدارک هویتی به خصوص پاسپورت به زبان ترکی جهت اخذ فرم های ویژه ازدواج در ترکیه از شهرداری ها و امضا و تایید آن توسط دفاتر اسناد رسمی در ترکیه.
- تعیین وقت عقد رسمی و حضور در وقت مقرر به همراه دو شاهد عاقل و بالغ و در صورت نیاز به همراه داشتن مترجم رسمی در مراسم عقد . انتخاب محل برای برگزاری ازدواج مطابق با خواسته زوجین بوده و می توانند در سالن های تعیین شده از سمت شهرداری ها و یا تالارهای های لوکس و کشتی های مجلل نسبت به انجام مراسم ازدواج خود در ترکیه اقدام نمایند.
شایان ذکر است که معمولا مدت زمان انجام ازدواج در ترکیه هفت روز کاری می باشد.
آشنایی با آداب و رسوم رایج ازدواج در ترکیه
ترکیه در امر ازدواج دارای آداب و رسوم جالب و منحصر به هر شهر می باشد. آداب و رسوم ازدواج در ترکیه از قبیل خواستگاری، نامزدی، حنابندان و عروسی شباهت زیادی با ایران دارد و از این حیث موجب راحتی ایرانیان متقاضی ازدواج در ترکیه شده است. در ترکیه نیز همانند ایران درخواست ازدواج از سمت مرد یا خانواده وی داده می شود. در ترکیه مهریه و جهیزیه نیزمرسوم بوده اما میزان مهریه بسیار کمتر از میزان تعیین شده در ایران است و معمولا در زمان تهیه جهیزیه بیشتر وسایل بر عهده مرد خواهد بود.امیدواریم از مقاله امروز که در مورد مراحل ازدواج در ترکیه بود به طور کامل استفاده کرده باشید. حتما نظراتتان را زیر همین مقاله ارسال کنید.