نتایج جستجو

انواع بیمه در ترکیه بررسی و شناخت شرایط

Posted by IOj43Uqua on دسامبر 31, 2021
0

انواع بیمه در ترکیه و شناخت شرایط آن ,موضوع این ساعت آریا گروپ میباشد. یکی از الزامات و اقدامات مهم برای مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور، بیمه در ترکیه می باشد که معمولا به آن بیمه درمان اقامتی و یا بیمه سلامت گفته می شود. اساسا دریافت بیمه در هر کشوری به معنای سرمایه گذاری در بخش سلامت برای فرد و آن جامعه می باشد.

همیشه این احتمال وجود دارد که در طول زندگی خود در هر جای دنیا که باشیم با خطرات خاصی مواجه شویم؛ با اتخاذ تدابیری مشابه بیمه کردن خود در برابر خطرات پیش بینی نشده، نقش مهمی در کم کردن پیامدهای خطر داشته و آسایش و امنیت خود را تضمین کنیم.

مطابق با مصوبه قانونی در ترکیه که در سال 2014 میلادی تصویب و به اجرا درآمد، هر تبعه خارجی که قصد اخذ اقامت کوتاه مدت ترکیه را داشته باشد بایستی نسبت به دریافت بیمه یا سیگورتا اقدام نموده تا مجوز اقامت وی صادر گردد. علاوه بر الزام قانونی صدور بیمه برای تمام اتباع خارجی، اقدام جهت دریافت بیمه ترکیه به دلیل بالا بودن هزینه های درمان بسیار مقرون به صرفه می باشد. در ترکیه بیش از 30 شرکت بیمه خصوصی سلامت برای اتباع خارجی وجود دارد که مورد تایید اداره مهاجرت ترکیه می باشد و از مهم ترین آن ها می توان به شرکت  بیمه آنکارا و نیپون اشاره کرد.

انواع بیمه در ترکیه

 

بیمه در ترکیه نیز مشابه ایران، انواع مختلفی دارد و در دو بخش دولتی و خصوصی به ارائه خدمات می پردازند. به طور کلی بیمه در ترکیه در دو بخش خلاصه شده است که در ادامه به انواع بیمه در ترکیه و بررسی کامل آن خواهیم پرداخت.

الف- بیمه تامین اجتماعی

 

بیمه اجتماعی ترکیه  که شامل بیمه های درمانی، بازنشستگی و از کارافتادگی می باشد و اصطلاحا به آن SGK  گفته می شود. بیمه درمان/سلامت ترکیه به دارندگان خود این اطمینان را می دهد تا در صورت نیاز با صرف مناسب ترین هزینه، بالاترین کیفیت خدمات درمانی را دریافت کنند.این نوع بیمه را می توان به چهار دسته طبقه بندی کرد:

1.بیمه سلامت  SGK (س گ کا)

 

منظور از بیمه دولتی در ترکیه بیمه س گ کا بوده و مخفف جمله SOSYAL GÜVENLIK KURUMU می باشد که زیر نظر سازمان تامین اجتماعی در ترکیه فعالیت می کند. این موسسات موظف به ارائه خدمات بیمه در حوزه درمان و بازنشستگی می باشند و صاحبان مشاغل و کارکنان دارای مجوز کار در ترکیه از آن برخوردار می شوند.  این نوع بیمه شرایطی را برای دریافت بیمه  فراهم می کند که در ادامه به بررسی جزئیات بیشتر آن اشاره خواهیم پرداخت.

مطابق قوانین ترکیه، صاحبان مشاغل و کسب و کار در ترکیه موظف هستند کارکنان خود را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دهند. هر فرد خارجی شاغل، با شرط بیمه شدن پنج کارمند ترک و صرفا از طرف کارفرمای ترک بیمه شده و چنانچه متاهل باشد، خانواده او نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته و از خدمات آن بهره مند خواهند شد اما چنانچه شهروند ترکیه باشید محدودیتی برای کار در شرکت ها و برخورداری از خدمات بیمه نخواهید داشت. در صورت دارا بودن فرزند، فرزندان دختر بعد از سن هجده سالگی  در صورتی که هنوز ازدواج نکرده باشند و فرزندان پسر در صورتی که مشغول تحصیل باشند تا 25 سالگی در غیر این صورت تا 18 سالگی تحت پوشش بیمه و وابسته به سرپرست خود در خانواده قرار خواهند گرفت. جالب است بدانید چنانچه در ترکیه مدت 7000 روز کار کرده و بالای 55 سال سن داشته باشید، بازنشسته خواهید شد و از امتیازات آن بهره مند می شوید.

2.بیمه SGK به صورت خویش فرما  (BAĞKUR)

 

همانطور که از عنوان آن پیداست بیمه خویش فرما به بیمه ای گفته می شود که در آن افراد به صورت شخصی در شرایطی که دارای کسب و کار مستقل به خود باشند، با هدف بهره مندی از خدمات بیمه، از این روش برای بیمه کردن خود استفاده کرده و به اصطلاح کارفرمای کسب و کار خویش خواهند شد. دریافت این نوع بیمه در ترکیه مستلزم اقامت حداقل یک ساله و مستمر فرد درترکیه می باشد و تنها پس از گذشت یک سال می توان با دریافت بیمه از مزایای آن بهره مند شد.

3.بیمه توریستی از شرکت های خصوصی

 

دریافت بیمه از طریق شرکت های خصوصی از رایج ترین نوع بیمه در ترکیه می باشد. مطابق با قانون کشور ترکیه، افرادی که قصد دریافت اقامت کوتاه مدت توریستی را دارند می بایست از خدمات بیمه درمانی برخوردار شوند. به طور کلی یکی از اقدامات و شروط صدور کارت اقامت توریستی داشتن بیمه می باشد. این نوع بیمه به دلیل هزینه پایین محبوبیت زیادی در بین متقاضیان اخذ اقامت ترکیه دارد اما میزان کم تری از هزینه های درمانی را پوشش می دهد.

4.بیمه دانشجویی ترکیه

 

یکی از انواع اقامت در ترکیه، اقامت از طریق تحصیل بیمه دانشجویی ترکیه می باشد. افرادی که از طریق تحصیل در ترکیه قصد دریافت اقامت این کشور را داشته باشند می بایست ظرف مدت 3 ماه با مراجعه به مراکز بیمه نسبت به بیمه کردن خود اقدام نموده و مدارک بیمه را به همراه مدارک مورد نیاز جهت اخذ اقامت به اداره مهاجرت ارائه نمایند. معمولا برخی دانشگاه های خصوصی نسبت به بیمه کردن دانشجویان خود اقدام می کنند.

مدارک مورد نیاز برای درخواست بیمه کدامند؟

 

1.کپی پاسپورت

2.کارت اقامت

3.کد مالیاتی

4.آدرس ثبتی محل سکونت

چرا بیمه درمانی

 

طی سال های اخیر خدمات پزشکی در ترکیه پیشرفت چشم گیری داشته و با دریافت بیمه ترکیه به عنوان یک مزیت می توان از مدرن ترین امکانات پزشکی بهره مند شد. علاوه بر آن به دلیل هزینه های بالای درمان در بیمارستان های ترکیه با قرار گرفتن تحت پوشش بیمه هزینه های درمان فرد به حداقل رسیده یا صفرمی شود.

با دریافت بیمه سلامت مشمول چه خدماتی می شویم؟

 

دارنده بیمه سلامت می تواند از اکثر خدمات درمانی در بیمارستان های دولتی به صورت رایگان برخوردار شود وهزینه های درمانی خود را در بیمارستان های خصوصی کاهش دهد. معمولا بیمه ها در ترکیه خدمات درمانی زیر را پوشش می دهند :

  • ویزیت پزشک
  • درمان های سرپایی
  • بستری در بیمارستان ها و مراکز درمانی
  • خرید دارو
  • خدمات آزمایشگاهی ، ام آر آی ، رادیولوژی و سونوگرافی
  • مصدومیت ناشی از تصادفات
  • دیالیز
  • پیوند اعضا
  • شیمی درمانی

هزینه بیمه درمانی/سلامت در ترکیه

 

برای دریافت بیمه در ترکیه باید به این نکته توجه کرد که هزینه بیمه درمانی در انواع شرکت های بیمه با یکدیگر متفاوت است و معمولا با توجه به پارامترهایی مثل سن افراد، جنسیت، میزان تعهدات و…متغییر خواهد بود. در حال حاضر و طبق تعرفه های وضع شده توسط قانون ترکیه، چنانچه در بازه سنی 18 تا 64 سال باشید معمولا باید  بین سیصد تا چهارصد لیر بابت هزینه بیمه درمانی خود بپردازید.

ب-بیمه های بازرگانی در ترکیه

یکی دیگر از انواع بیمه در ترکیه بیمه های بازرگانی است که متشکل از شرکت های بین المللی و ترک می باشد و نسبت به ارائه خدماتی مثل بیمه های خودرو، بیمه های عمر و بیمه های آتش سوزی  فعالیت می کنند.

بیمه های خودرو در ترکیه

 

این نوع بیمه مختص دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی و افرادی که در اثر تصادف با این وسایل آسیب دیده اند می باشد و به منظور حمایت دولت ترکیه از این دسته در قالب دو بیمه نامه قابل اجرا می باشد:

  • بیمه ترافیک

همزمان با شروع دهه 90 میلادی به علت افزایش تولیدات خودرو، قانونی مبنی بر اجبار در دریافت این نوع بیمه وضع گردید. پس از صدور بیمه ترافیک، شخص ثالث دارای پوشش مالی و جانی می باشد و چنانچه در ترکیه فردی نسبت به دریافت یا تمدید سالانه آن اقدام ننماید خودروی او توسط پلیس توقیف و فرد متحمل پرداخت جریمه نقدی خواهد شد. عواملی مثل نوع، مدل، برند و سال تولید خودرو در سقف پوشش این نوع بیمه تاثیر بسزایی دارد.

  • بیمه کاسکو (kasko) و یا بیمه بدنه خودرو

صدور بیمه بدنه خودرو یا کاسکو معمولا در هر کشوری مانند کشور خودمان ایران، رایج است. درخواست صدوراین نوع بیمه اختیاری بوده و الزامی برای دریافت آن وجود ندارد. این نوع بیمه به نسبت ارزش خودرو ارزیابی شده و در برابر خطراتی از جمله آتش سوزی، سرقت، بلایای طبیعی و… تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت. نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد این است که بر خلاف ایران در ترکیه سقف مشخصی برای بیمه بدنه خودرو وجود ندارد و چنانچه برخی شرکت های بیمه سقفی قرار دهند معمولا سقف بالایی را در نظر می گیرند. هر چند بر اساس قانون، درخواست این نوع بیمه نامه اجباری نیست ولی به دلیل لوکس بودن خودروها در ترکیه و نامحدود بودن سقف بیمه، دارنده آن از ضمانت بیشتری برخوردار خواهد بود.

بیمه عمر در ترکیه

 

این نوع بیمه غالبا ده ساله بوده و گزینه مناسبی برای دوران بازنشستگی و کارافتادگی می باشد . نکته قابل توجه در ایست که در هر جای دنیا این نوع بیمه جاری و معتبر خواهد بود و در نهایت مدت بیمه نامه در هر جا به پایان برسد، می توان از مزایای بیمه بازنشستگی همان کشور برخوردار شد.

بیمه آتش سوزی در ترکیه

 

این نوع بیمه پس از وقوغ زلزله در سال 1999 به طور قانونی تصویب شد و مخصوص افرادی می باشد که قصد دارند اموال خود را تحت پوشش بیمه قرار دهند و شامل پوشش های متنوعی نظیر آتش سوزی، سیل، زلزله، سرقت، انفجار و… می باشد. چنانچه قصد دارید نسبت به خرید ملک در ترکیه اقدام نمایید باید به این نکته توجه کنید که درخواست صدور بیمه زلزله و بلایای طبیعی یا همان داسک در حین ثبت سند الزامی می باشد. علاوه بر این، برای انجام امور اداری در ارتباط با منابع مصرفی نظیر آب، برق و گاز، صدور و ارائه داسک ملک مسکونی الزامی می باشد.

نظر شما چیست؟

نشانی ایمیل شما نمایش داده نمی شود.

مقایسه آگهی ها