آموزش پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه
در این ساعت با آموزش پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه در خدمت شما عزیزان هستیم, فرم راندوو اقامت ترکیه (ثبت نام اقامت ترکیه) موضوعی است که هر خارجی برای اقامت خود با آن مواجه است. شهروندان ایرانی که قصد دارند بیش از 3 ماه در ترکیه اقامت داشته یاشند می بایست نسبت به اخذ اقامت ترکیه اقدام نمایند که یکی از این اقامتها اقامت کوتاه مدت توریستی است. برای گرفتن این اقامت شما باید بعد از اینکه بیمه ی درمانی خودتان را گرفتید اقدام به اخذ راندوو (وقت مصاحبه) از اداره ی مهاجرت کنید. البته توصیه می شود اگر به زبان ترکی مسلط نیستید، با توجه به اینکه یکی از قدمهای مهم برای گرفتن اقامت توریستی پرکردن فرم راندوو است، حتما از یک کارشناس خبره کمک بگیرید.
ویدیو آموزش پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه
قبل از اینکه شروع کنیم, در ویدیو زیر پرکردن فرم راندوو را قدم به قدم به صورت تصویری آموزش دادهایم، پیشنهاد میکنیم این ویدیو را حتما مشاهده کنید و آن را برای دوستان خود هم بفرستید.
قدم به قدم آموزش فرم راندوو اقامت ترکیه
برای پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه ابتدا شما از طریق لینک زیر وارد سایت اداره ی مهاجرت می شوید.
https://e-ikamet.goc.gov.tr
قبل از شروع کار، حتما یک قطعه عکس پرسنلی مربوط به 6 ماه گذشته را در سیستم کامپیوتری خود بارگذاری کنید.
بعد از کلیک بر روی لینک و ورود به صفحه ی اصلی میتوانید از بالای صفحه اصلی سمت راست زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید همچنین در قسمت چپ پایین صفحه ی اصلی مدارک مورد نظر برای روز راندوو نوشته شده است.
در مرحله بعدی روی گزینه İlk Kez İkamet Başvurusu Yapıyorum یعنی برای اولین بار اقدام میکنم کلیک کنید صفحه ی جدیدی که برای شما باز میشود فرم پیش ثبت نام اقامت ترکیه است برای پر کردن این اطلاعات خیلی دقت کنید چون این اطلاعات به هیچ وجه قابل تغییر نیست. همانطور که درسمت چپ پایین صفحه آمده، گزینه هایی که با رنگ قرمز نوشته شده حتما باید تکمیل بشوند.
Adı به معنی نام: باید نام خودتان را به لاتین و بصورتی که در پاسپورت نوشته شده می نویسید. Soyadı نام خانوادگی: نام خانوادگی را به لاتین و دقیقا به شکلی که در پاسپورت نوشته شده می نویسید. Doğum Tarihi تاریخ تولد: تاریخ تولد خودتان را به همان ترتیبی که در پاسپورت آمده مینویسید. Türkiye’de Doğan Çocuk متولدین ترکیه: انتخاب این گزینه اختیاری است، اگر متولد خاک ترکیه هستید گزینه بله و در غیر اینصورت گزینه خیر را انتخاب کنید. Baba Adı نام پدر: بصورت لاتین و با توجه به شکلی که در پاسپورت در بخش نام پدر ذکر شده مینویسید. Anne Adı نام مادر: نامی که در شناسنامه به عنوان نام مادر نوشته شده را بصورت لاتین مینویسید. Cinsiyeti جنسیت: یکی از گزینه های (مرد Erkek / زن Kadın) را انتخاب میکنید. Uyruk Kimlik No شماره شناسایی ملی: شماره ی شناسایی که از طرف کشور خودتان به شما اختصاص داده شده را می نویسید (کد ملی)، البته این گزینه هم اختیاری است. Uyruğu ملیت: در این بخش کشور خودتان را مشخص میکنید. Türkiye’ye giriş yaptığı seyahat belge no شماره پاسپورت هست: شماره پاسپورتی که با آن شما وارد خاک ترکیه شده اید. İletişim Tercıhı انتخاب شیوه ی ارتباطی: در این بخش دو گزینه وجود دارد ایمیل و تلفن همراه با انتخاب یکی از این روشها کد درخواست شما از آن طریق فرستاده می شود اگر گزینه ی Cep Telefonu را انتخاب کنید، پر کردن فیلد ایمیل ضروری نیست در بخش Cep Telefonu باید شماره ی شخصی و بروز خودتان را که همیشه استفاده میکنید بنویسید. بعد از پر کردن تمام گزینه ها بر روی گزینه ی Kaydet کلیک کنید تا اطلاعات ذخیره گردد.
بعد از آن یک کد تائیدیه به ایمیل یا شماره تماس شما ارسال میشود همراه با این کد تائید، یک شماره درخواست برای مراحل اخذ مجوز اقامت ترکیه برای شما ارسال میشود که شما باید این شماره درخواست را تا آخر حفظ کنید کد تائید را در مدت 180 ثانیه در بخش مورد نظر وارد کنید و بعد روی Başvuruya Devam Et مراحل درخواست را ادامه بده کلیک کنید.
ادامه ی پر کردن فرم راندوو
برای ادامه ی تکمیل فرم راندوو، در این مرحله شما باید نوع درخواست اقامتتان را انتخاب کنید گزینه ی Kısa Dönem İkamet İzni یعنی اجازه ی اقامت کوتاه مدت را انتخاب میکنید،
بعد از انتخاب این گزینه، صفحه ی اطلاعات شخصی برای شما باز میشود و اطلاعاتی که در فرم پیش ثبت نام تکمیل کردید را در این صفحه مشاهده میکنید. Yabancı Kimlik No شماره شناسایی که از طرف دولت ترکیه به اتباع خارجی داده میشود .این گزینه اجباری نیست و اگر از قبل داشته باشید میتوانید در این بخش بنویسید. Önceki Soyadı نام خانوادگی قبلی اگر نام خانوادگی خودتان را تغییر داده باشید، می بایست آن را در این قسمت بنویسید در غیر این صورت این فیلد را خالی بگذارید. بعد روی گزینه ی Fotoğraf seçiniz انتخاب عکس کلیک میکنید و عکس پرسنلی با پشت زمینه ی سفید که در شش ماه گذشته گرفته اید را بارگذاری میکنیدو بعد روی گزینه ی İleri (ادامه) کلیک میکنید تا وارد مرحله ی بعدی برای تکمیل فرم راندوو شوید غیر از گزینه هایی که قبلا پر کرده اید گزینه های قرمز رنگ اجباری است.
Medeni Hali وضعیت تاهل: یکی از گزینه ها را انتخاب کنید Bekar به معنی مجرد و Evliبه معنی متاهل، Özel İhtiyac Durumu وضعیت مراقبتهای ویژه: در این بخش وضعیت ویژه ی خود را در صورت وجود مشخص میکنید این بخش برای خانم های باردار، افراد معلول، سالمندان و یا کودکانی که نیاز به پرستار دارند قرار داده شده و تکمیل آن اختیاری است. Uyruk Kimlik No شماره ی ملی که در ایران داشتید، این گزینه اختیاری هست و نیازی به پر کردن ندارید. Doğumdaki Uyruğu ملیت هنگام تولدتان را در این بخش اضافه می کنید، این بخش اجباری است. Doğum Yeri محل تولدتان را در این بخش قید میکنید و این بخش هم اختیاری است. Doğum Yeri Ülkesi کشور محل تولدتان را اینجا مینویسید که اجباری است. Kan Grubu گروه خونی خودتان را در صورت اختیار مینویسید. بعد از تکمیل این صفحه مجددا گزینه ی İleri ادامه را کلیک کنید.
صفحه بعدی مربوط به اطلاعات پاسپورت شماست Belge Türu در این گزینه شما نوع پاسپورت خودتان را مشخص میکنید و روی گزینه ی Umuma mahsus Pasaport یعنی پاسپورت مخصوص عموم کلیک میکنید. Düzenleme Tarihi در این گزینه تاریخ شروع اعتبار پاسپورتتان را مینویسید. Geçerlilik Tarihi تاریخ انقضا پاسپورتتان را باید بنویسید اعتبار پاسپورت شما باید 60 روز بیشتر از مدت اقامت درخواستی شما باشد. Belge No شماره ی پاسپورتی است که با آن وارد ترکیه شده اید. Veren Ülke نام کشوری که پاسپورتتان از آنجا صادر شده است. Veren Makam مقام رسمی کشوری که پاسپورت شما را صادر کرده اگر در پاسپورت شما این مورد ذکر نشده باید در این بخش İlgili Makam یعنی مسئول مربوطه را بنویسید. بعد از تکمیل این صفحه مجددا İleri ادامه را کلیک کرده و تکمیل فرم راندوو اقامت ترکیه را ادامه دهید.
Yabancı Adına Başvuruda Bulunan کسی که از طرف تبعه ی خارجی درخواست داده یعنی کسی که به وکالت از شما این فرم را پر میکند .اگر خودتون شخصا اقدام میکنید گزینه ی اول را انتخاب کنید Kendi Başvurumu Yapıyorum یعنی خودم درخواست خود را انجام میدهم. Velisi/Vekili /Vasisi olarak yabancı adına başvuru yapıyorum به عنوان ولی، وکیل و یا وصی تبعه ی خارجی درخواست را انجام میدهم و بعد روی İleri ادامه مجددا کلیک کنید و وارد صفحه ی Yurt Dışı İleri Bilgiler اطلاعات مربوط به خارج از کشور شوید، در این صفحه اطلاعات مربوط به کشور محل اقامت شما قبل از آمدن به ترکیه پرسیده میشود .
Ülke کشوری که در آن اقامت دائمی داشته و تابعیت آنجا را دارید. Şehir شهری که در آن اقامت دائم دارید. Posta Kodu کد پستی منطقه ای که در آن اقامت دائم دارید، این قسمت اختیاری است. Açık Adres در این بخش آدرس خودتان را به ترتیب خیابان، کوچه، محله، پلاک و واحد مینویسید. Telefon 1 شماره تماس شخصی بروز و در دسترس خودتان را مینویسید. Telefon2 اگر شماره دیگری دارید چه ثابت چه همراه میتوانید اضافه کنید ولی اجباری نیست. E-Posta آدرس پست الکترونیکی شخصی خود را اینجا مینویسید بعد از تکمیل این صفحه، برای ادامه ی روند پر کردن فرم راندوو روی İleri ادامه کلیک میکنید و وارد صفحه ی Türkiye İletişim Bilgileri یعنی اطلاعات تماس ترکیه می شوید.
İl شهری که در ترکیه در آنجا اقامت خواهید داشت. İlçe نام منطقه ای که در آنجا زندگی خواهید کرد. Mahalle/Köy نام محله یا روستایی که در آن خواهید بود. Cadde نام خیابان، کوچه و یا بلواری که درآن زندگی خواهید کرد. Bina نوع ساختمانی که در آن زندگی خواهید کرد. Bağımsız Bölüm پلاک ساختمان محل زندگی. Telefon 1 شماره تماس شخصی، بروز و در دسترس خود. Telefon2 اگر شماره دیگری دارید چه ثابت چه همراه میتوانید اضافه کنید ولی اجباری نیست. E-Posta آدرس پست الکترونیکی شخصی خود را در آن مینویسید. بعد از تکمیل این صفحه بر روی ادامه İleri کلیک کرده و وارد صفحه ی İş Bilgileri اطلاعات شغلی خواهید شد.
چون شما درخواست اقامت توریستی کرده اید برای تکمیل این بخش حتما دقت کنید. Durum وضعیت، در این بخش اگر عبارت Çalışan یعنی کارمند را انتخاب کنید تکمیل گزینه های بعدی اجباری میشود و برای انتخاب این گزینه شما باید مجوز کار در ترکیه را داشته باشید، در صورتیکه عبارت Çalışmıyor یعنی کار نمیکند را انتخاب کنید، تکمیل گزینه های دیگر اجباری نخواهد بود و میتوانید با کلیک بر روی İleri ادامه دهید.
سپس وارد صفحه ی Öğrenim Bilgileri (Son Mezuniye) یعنی اطلاعات تحصیلی (آخرین مدرک تحصیلی) شوید در این صفحه باید اطلاعات آخرین مدرک تحصیلی خودتان را قید کنید. هیچکدام از گزینه ها اجباری نیست و شما میتوانید با کلیک بر روی İleri به صفحه ی بعدی بروید.
سپس به صفحه ی (Öğrenim Bilgileri (Devam Eden اطلاعات تحصیلی (محصل) وارد میشوید، اگر در حال حاضر مشغول تحصیل نیستید این صفحه را هم بدون تکمیل گزینه ای با کلیک بر روی İleri ادامه ترک میکنید.
برای ادامه ی تکمیل فرم راندوو وارد صفحه ی Gelir یعنی درآمد میشوید اگر در گزینه Gelir Durumu یعنی وضعیت درآمد یکی از موارد درآمد را انتخاب کنید، تکمیل بقیه ی گزینه ها اجباری خواهد شد، در صورتیکه مورد Geliri Yok یعنی درآمد ندارد را انتخاب کنید بقیه ی گزینه ها اجباری نخواهد بود. بعد از تکمیل این صفحه بر روی İleri کلیک کرده وارد صفحه ی Sigorta Bilgileri اطلاعات بیمه میشوید.
در این صفحه اطلاعات نوع بیمه ی شما پرسیده میشود. Sağlık Sigortası Türü یعنی نوع بیمه ی سلامتی، بسته به نوع بیمه ی خود یکی از موارد را انتخاب میکنید. در این بخش Özel sağlık Sigortasi یعنی بیمه سلامت خصوصی را انتخاب میکنید. Sağlık Sigortası Geçerlilik Tarihi تاریخ اعتبار بیمه ی سلامتی. اگر در گزینه ی بالا مورد Özel sağlık Sigortasi را انتخاب کرده اید باید در این بخش تاریخ انقضای بیمه ی خودتان را قید کنید، دقت کنید مدت درخواست اقامت شما نمیتواند بیشتر از مهلت اعتبار بیمه ی شما باشد . Sigorta Şirketi شرکتی که بیمه ی خود را از طریق آن انجام دادید، اگر بیمه ی Özel sağlık Sigortasi هستید حتما باید این بخش رو پر کنید. Poliçe No شماره ی پلیچه ی بیمه ی خودتان را در این بخش باید بنویسید، بعد از تکمیل این صفحه برای ادامه ی مراحل پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه بر روی İleri ادامه کلیک کنید.
صفحه ی Kısa Dönem Beyan Bilgileri اطلاعات مربوط به درخواست اقامت کوتاه مدت می باشد تمامی گزینه هایی که به رنگ قرمز نوشته شده اند باید انتخاب شوند و بخش هایی که با رنگ مشکی نوشته شده اند اجباری نیست و اگر انتخاب کنید، بایستی توضیحی برای آن بنویسید، بعد از تکمیل این صفحه با کلیک بر روی İleri وارد صفحه ی Kısa Dönem İkamet İzni Bilgileri اطلاعات مربوط به اقامت کوتاه مدت خواهید شد.
Kalış Nedeni دلیل اقامت، در اینجا مورد Turizm Amaçlı kalacaklar یعنی به دلیل توریستی اقامت خواهند کرد را انتخاب خواهید کرد. Kalış Nedeni Açıklaması یعنی توضیح دلیل اقامت، این بخش اختیاری است. Talep Edilen Süre مدت زمانی است که میخواهید اقامت کنید به عنوان مثال سه ماه، شش ماه، یکسال، این مورد به مهلت اعتبار پاسپورت و بیمه ی شما بستگی دارد.
Türkiye’ye Muhtemel Giriş Tarihi تاریخ تقریبی ورود به ترکیه، این گزینه هم اختیاری است. Talep Edilen Başlangıç Tarihi تاریخ شروع مجوز اقامت. Talep Edilen Bitiş Tarihi تاریخ اتمام مجوز اقامت این گزینه بصورت اتوماتیک تکمیل میشود. در بخش پایین گزینه ی Okudum, Anladım Kabul Ediyorum یعنی خواندم، متوجه شدم و قبول میکنم را علامت میزنید و سپس بر روی Tamamla یعنی تکمیل کن کلیک خواهید کرد و بدین ترتیب شما فرم راندوو را تکمیل کرده اید.
در صفحه ای که باز میشود بخشهای زیر بصورت اکتیو دیده میشوند. Bilgileri Güncelle یعنی اطلاعات را بروز رسانی کن. Randevu Tarihi Al/ Değiştir یعنی تاریخ مصاحبه بگیر / تغییر بده. Başvuruyu iptal et یعنی درخواست را کنسل کن. اگر نیازی به بروز رسانی اطلاعات ندارید گزینه ی تاریخ مصاحبه بگیر (Randevu Tarihi Al/ Değiştir) را انتخاب کنید، وارد صفحه ی Randevu Alacak Kişi/Kişiler یعنی شخص یا اشخاصی که وقت مصاحبه میگیرند میشوید.
در این بخش باید گزینه ی اول Kendimiz için başvuru یعنی درخواست برای خودمان است را انتخاب کنید، بعد روی Devam Et ادامه بده کلیک کنید و وارد صفحه ی Randevu Bilgileri یعنی اطلاعات راندوو میشوید.
در بخش Randevu Yeri محل مصاحبه را انتخاب میکنید با توجه به شهری که برای اقامت انتخاب کرده اید در این گزینه نام آن شهر دیده خواهد شد.
بعد از انتخاب محل بلافاصله تقویمی برای شما باز می شود در این تقویم باید روز و ساعت مناسب برای مصاحبه ی خودتان را انتخاب کنید. بعد از مشخص شدن ساعت و تاریخ مصاحبه در صفحه بر روی Randevu Al راندوو بگیر کلیک می کنید.
در صفحه ی جدیدی که باز میشود بر روی Başvuru Formu Yazdır پرینت فرم راندوو کلیک میکنید. همچنین بعد از دریافت این فرم، در بخشÖdeme Yap (İsteğe Bağlı) یعنی پرداخت کن(اختیاری) میتوانید هزینه ی اقامت را از این طریق پرداخت کنید در غیر این صورت می بایست در باجه هایی که در ادارهی مالیات و یا بانک مشخص شده پرداختی را انجام دهید.
بعد از کلیک بر روی این گزینه مراحل درخواست شما تمام شده محسوب میشود، و بعد از اون نمیتوانید هیچ تغییری اعمال کنید.
امیدوارم از آموزش پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه در این ساعت استفاده لازم را برده باشید.سوالات خودتان را میتوانید در زیر همین مقاله بپرسید.